(prodej ukončen) Med s jahodami 170 g
- Slaďounké jahůdky v medu
- Skvělý ochucený med na pečivo nebo croissant
- 100% přírodní složení
Slaďounké jahůdky v medu zamíchané po celý rok chutné a lahodné. Teď už můžete zavřít zadní vrátka ke dvanácti měsíčkům.
Konzistence je podobná hustotě pastovaného medu, tedy je o něco hustější díky přimíchanému koření nebo mrazem sušenému lyofilizovanému ovoci. Lze jej roztírat na běžné pečivo s výjimkou velmi jemného pečiva např. neopečený toustový chléb nebo croissant. Ochucený med není tekutý jako běžný květový nebo lesní medovicový med.
- Vyzkoušejte do domácí zmrzliny
- Perfektní je do jogurtů nebo bílého tvarohu
Výrobek se skládá výhradně z medu, koření nebo mrazem sušeného lyofilizovaného ovoce. Výrobek neobsahuje žádné přidané stabilizátory, cukerné sirupy nebo jiné šťávy, které med naředí a roztíratelnost zlepší. Může se proto stát, že je konzistence hustější pro namazání či jiné konkrétní využití. Nechte výrobek při pokojové teplotě, ve které se konzistence výrobku po pár hodinách (s ohledem na objemovou velikost) zlepší a med změkne. Je to malá daň z toho, že složení je prostě 100% přírodní :-)
Co je to pastovaný med? Květový med se mechanickým zpracováním uvede do podoby lehce roztíratelné konzistence. Pozvolným mícháním se zbaví přirozené krystalizace, a tedy nemůže úplně ztuhnout. Med v průběhu pastování neztrácí na kvalitě, jelikož není nijak zahříván. Samotné pastování je založeno pouze na bázi mechanického pohybu – míchání.
Pastovaný med je možné ztekutit. Ztekucený květový pastovaný med se stane medem květovým nepastovaným, tedy čirým medem, a takový med posléze zkrystalizuje do absolutního ztuhnutí. Pokud přeci jen chceme květový pastovaný med ztekutit, činíme tak šetrně do teploty 50 °C.
- Hmotnost: 170 g
- Složení: 96% květový pastovaný med, 4 % lyofilizované jahody
- Skladování: teplota do 25 °C, vlhkost do 70 %, nedoporučujeme skladovat v lednici
Kategorie: | Prodej ukončen |
---|---|
Hmotnost: | 0.25 kg |
Položka byla vyprodána… |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.