Med s borůvkami 170 g
- Skvělý ochucený med na pečivo nebo croissant
- Perfektní do jogurtů nebo koktejlů
- 100% přírodní složení
„Za borůvkou šel bych světa kraj, šel s hlavou odkrytou a šel bych bosý,“ říká klasik. Tak pojďte k nám a ani zouvat se nemusíte. Navíc se vyhnete setkání s medvídkem při jejich sběru. Na výlet jedině svačinu s borůvkovým medem.
Med s borůvkou se skládá výhradně z medu a lyofilizovaných borůvek. Neobsahuje žádné přidané stabilizátory, cukerné sirupy nebo jiné šťávy, které med naředí a zlepší roztíratelnost. Není tekutý jako běžný květový nebo lesní medovicový med, spíše se jeho konzistence podobá hustotě pastovaného medu, kterou zvyšuje i lyofilizované ovoce. Lze jej mazat na běžné pečivo s výjimkou velmi jemného pečiva jako např. neopečený toustový chléb nebo croissant.
- Vyzkoušejte ráno na opečené tousty
- Perfektní je i do jogurtů nebo koktejlů
Nechte med s borůvkou při pokojové teplotě, ve které se jeho konzistence po pár hodinách (s ohledem na objemovou velikost) zlepší a med změkne. Je to malá daň z toho, že složení je prostě 100% přírodní :-)
Co je to pastovaný med? Květový med se mechanickým zpracováním uvede do podoby lehce roztíratelné konzistence. Pozvolným mícháním se zbaví přirozené krystalizace, a tedy nemůže úplně ztuhnout. Med v průběhu pastování neztrácí na kvalitě, jelikož není nijak zahříván. Samotné pastování je založeno pouze na bázi mechanického pohybu – míchání.
Pastovaný med je možné ztekutit. Ztekucený květový pastovaný med se stane medem květovým nepastovaným, tedy čirým medem, a takový med posléze zkrystalizuje do absolutního ztuhnutí. Pokud přeci jen chceme květový pastovaný med ztekutit, činíme tak šetrně do teploty 50 °C.
- Hmotnost: 170 g
- Složení: 96% květový pastovaný med, 4 % lyofilizované borůvky
- Skladování: teplota do 25 °C, vlhkost do 70 %, nedoporučujeme skladovat v lednici
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.